INSTALLATIES

Multimedia installaties op maat voor musea, festivals en podia.

Voor musea en exposities maakt NachtNova locatiespecifieke media-installaties op maat. Wij creëren video-installaties die de toeschouwer betrekken, uitdagen en die aansluiten op het thema en het concept van de tentoonstelling.

Door met een video-installatie in te grijpen in de openbare ruimte verrassen wij de passant. Deze wordt op dat moment even uit zijn dagelijkse perceptie gehaald, ervaart een nieuwe beleving  en bekijkt de locatie met nieuwe ogen.

Op festivals en evenementen is altijd een hoop te ervaren en te doen. Een media-installatie is daarbij een unieke ervaring. De beleving van een lichtobject zorgt voor onvergetelijke herinneringen.

Laat uw podia tot leven komen door een visueel spektakel. Samen met u werken wij aan een interactieve video-projectie, die uw productie visueel tot leven brengt en onvergetelijk maakt voor het publiek.

INSTALLATIES & OBJECTEN

Nachtnova maakt autonome multimedia installaties voor festivals en musea. Wij maken locatiespecifieke installaties op maat. Daarnaast hebben wij een aantal prefab installaties die wij op locatie opbouwen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het publiek te verrassen, of het nu om een visueel spektakel gaat of juist om een genuanceerde verstilling. De installaties komen voort uit onze fascinatie voor wetenschap en filosofie.  We ontleden de natuur naar haar fractale vormen, deconstrueren tijd  en onderzoeken existentiële vragen met interactiviteit.

AUTONOME INSTALLATIES

Binnen onze autonome installaties onderzoeken we de meerwaarde, de vorm en de positie van video en mediakunst. We gebruiken de laatste technologieën en ontdekken nieuwe vormen om ons werk te presenteren. Video en media staan relatief nog in de kinderschoenen en er valt veel in te ontdekken en ontwikkelen. Dagelijks komen er nieuwe technologieën bij; interactiviteit, virtual reality en social media worden steeds verder geïntegreerd in de dagelijkse beleving van media. NachtNova onderzoekt wat deze technologieën kunnen toevoegen aan de beleving van mediakunst.

SHARE

INSTALLATIES