VIDEO MAPPING

De openbare ruimte in een nieuw licht.

 

Live Video Mapping op locatie

MAPPING & GEVELPROJECTIES

NachtNova verzorgt gevelprojecties op maat. Dit omvat zowel autonome kunstuitingen voor evenementen en festivals, als promotie en exposure voor bedrijven en instanties. Wij werken aan artistieke concepten om architectuur en locaties in een nieuw licht te zetten en onder de aandacht te brengen bij het publiek. Zo kunnen we de karakteristieke architectuur van een gebouw versterken en het publiek met nieuwe ogen naar een locatie laten kijken. Daarnaast verzorgen wij op maat gemaakte decors en animaties om uw thema en concept te ondersteunen bij evenementen, optredens, podia en festivals.

WAT IS VIDEOMAPPING

Projectiemapping, ook wel bekend als videomapping, is een projectietechnologie waarmee objecten worden omgezet in een beeldschermoppervlak voor videoprojectie. Deze objecten kunnen complexe industriële landschappen zijn, zoals gebouwen, kleine binnenobjecten, parken of theatrale podia. Door gebruik te maken van gespecialiseerde software kan een twee- of driedimensionaal object gemaakt worden. Deze kan gemanipuleerd worden voor animaties en speciale effecten. Vervolgens kunnen deze animaties en effecten op het onderwerp worden geprojecteerd. Deze techniek wordt gebruikt om extra dimensies, optische illusies en bewegingen toe te voegen aan statische objecten. 

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN

Projectiemapping biedt vele mogelijkheden. Een lichtobject van tientallen meters ziet men niet over het hoofd en zal voor veel spektakel zorgen tijdens een festival of evenement. Hierbij kunt u denken aan de aankleding van de locatie door het videomappen van gebouwen, bomen of van een speciaal object.
Projectiemapping leent zich ook uitstekend voor het promoten van uw product of locatie. NachtNova zet uw locatie in een nieuw licht en kan door middel van op maat gemaakte animaties en video extra aandacht geven aan uw product.
Voor het beste resultaat is duisternis een noodzaak bij projectiemapping. Dit betekent dat het buiten alleen ’s avonds kan. Projectiemapping is bij uitstek geschikt voor theater-, muziek- en podiaproducties. NachtNova maakt in samenwerking met u een integrale installatie op maat om de productie te versterken en visueel tot leven te laten komen.

Onderaan de pagina vind u enkele voorbeelden van onze projecties.

SHARE

MAPPING PROJECTEN

+