We zijn door BAFF uitgenodigd om 2 video projecties te doen. Namelijk de Kerk in Haaksbergen en de Kerk in Metelen (Duitsland). Om hier naar toe te werken heeft BAFF ons ook uitgenodigd om in Klooster Bentlage een artist in residence te komen doen.
Op de avond van 15 september zijn wij te vinden in hartje Haaksbergen en 13 oktober in Metelen. Kijk op onze agenda voor meer informatie over de tijden.

BENTLAGE ART FLOW FESTIVAL 15 SEPTEMBER T/M 17 SEPTEMBER 2017

In het hart van het natuurrijke landgoed Bentlage vlak aan de Eems, ligt het voormalige kruisherenklooster Bentlage. Het in 1437 gebouwde klooster is sinds 1978 in bezit van de stad Rheine. Op dit moment is het gerestaureerde Klooster een cultuurcentrum, museum en bed en breakfast. Bij zowel mensen uit de omgeving als buiten Rheine is het klooster een geliefde plek voor een dagje uit.

Tijdens het Bentlage Art Flow Festival vinden er verschillende presentaties van media- en lichtkunstenaars en filmvertoningen plaats in de buitenruimte rondom het klooster en in de expositieruimte “de Ökonomie”. BAFF is de opmaat voor “KAFF”. Na BAFF volgens meerdere KAFFs “Korte Art Flow Festivals in de Euregio.
Tijdens de events die onder de “Art Flow” vallen gaat het onder andere om het tonen van videomappings. Een steeds populairder wordende techniek om gebouwen en objecten, perfect uit te lichten. Een vraag die tijdens BAFF gesteld wordt is wanneer wordt videomapping een nieuwe vorm van videokunst? Of is het dat al?
Naast een interessant dagprogramma veranderd BAFF in de avond het klooster en zijn barokke arcadische tuin in een wonderlijke wereld van licht-, video-, film- en installatiekunst.

 

Kijk op http://nieuwetwentsekunst.nl/artflow/ voor meer informatie.

Na een artist in residence in Kloster Bentlage, trappen op 15 september gelijktijdig met BAFF in Bentlage, de kunstenaars van Nachtnova af met het eerste korte Art Flow festival in Haaksbergen. Na Haaksbergen volgt een lichtkunst tour door de Euregio, eindigend op 4 november in Almelo. Zes locaties worden aangedaan, door verschillende Nederlandse en Duitse lichtkunstenaars. Deze Korte Art Flow Festivals sluiten aan op bestaande evenementen, zoals de Kennedymars en het filmfestival in Münster, maar er zijn ook locaties die een speciaal een programma ontwikkeld hebben rondom de getoonde lichtkunst.